Rengøring & vedligeholdelse af gulve

Med den rette pleje kan dine gulve holde sig smukke i mange år.

Og for at du forbliver glad for dit trægulv, er det vigtigt, at du plejer gulvet i ny og næ.

Blum’s Gulvservice tilbyder derfor altid grundig vejledning i, hvordan du bedst plejer dine gulve i det daglige, så den almindelige slitage ikke sætter tydelige spor.

Det handler nemlig først og fremmest om at bruge de rigtige plejeprodukter og rengøringsmidler til dit gulv.

Den almindelige rengøring kan klares med støvsugning og fejning, men forskellige gulvtyper kræver forskellige behandlinger, når det kommer til vask og pleje.

Har du brug for vejledning?

Hvordan rengør du et lakbehandlet gulv?

Er dit gulv blevet lakbehandlet med hvid- eller naturlak, skal du bruge en laksæbe til rengøring. Der findes flere forskellige og gode mærker, men vi anbefaler Trip Trap natur laksæbe.

Sæben skal blandes med varm vand, og husk – hellere vask gulvet med for lidt vand end for meget.

Bruger du for meget vand, vil gulvet ikke kunne opsuge det hele, og du vil derfor få pletter og grimme markeringer. Tør eventuelt gulvet af efter vask, så du sikrer dig, at der ikke ligger noget overskydende vand.

Hvordan rengør du et ludbehandlet gulv?

Er dit gulv blevet ludbehandlet, anbefaler jeg, at du bruger en hvid sæbe. Skal dit gulv forblive ekstra hvidt, skal du have fat i en ekstra hvid sæbe. Her kan bruge Trip Trip lud.

Sæbeproduktet skal blandes op i varmt vand, og så er du ellers klar til at rengøre dit gulv. Kør moppen over gulvet efter brædderne i trægulvet, så du opnår en ens dækning.

Undgå at bruge for meget vand, da der kan opstå mærker, hvis der ligger overskydende vand på gulvet. Tør gerne gulvet af bagefter.

rengøring og vedligeholdelse af gulve

Hvordan rengør du et oliebehandlet gulv?

Er dit gulv blevet oliebehandlet, vil jeg anbefale dig at bruge hvid oliesæbe eller natur oliesæbe. Derudover kan du pleje gulvet med et oliepleje produkt en eller to gange om året.

Husk at ryste sæbeproduktet inden brug. Herefter skal du blande sæbeproduktet med vand.

Vask gulvet med en moppe og vrid ofte, så du fjerner snavs. Du kan med fordel bruge to spande, hvor du har sæbe og varmt vand i den ene og rent vand i den anden, som du kan vride moppen op i.

Husk hellere at bruge for lidt end for meget vand. Undgå, at der ligger overskydende vand på gulvet og tør gerne gulvet blidt af efter en rengøring.​

Kontakt Blum’s Gulvservice for yderligere informationer eller for at købe plejeprodukter til tilbudspriser.

Skriv til mig
Ring til mig